V pondělí 22. února 2021 se konalo okresní kolo Soutěže v anglickém jazyce kategorie SOŠ III.C, kterého se zúčastnily i naše studentky Kateřina Vaňková (2. B) a Tereza Línová (3. C).

V letošním roce se tato soutěž poprvé konala v upravené online formě a písemnou část tvořil pouze gramatický test (Google Forms). Poslech musel být zrušen s ohledem na různé technické podmínky soutěžících. V písemné části, která byla společná s kategorií III. A (gymnázia opavského okresu), si vedla obě děvčata výborně! Pouze 4 soutěžící (z celkových 12) dosáhli v písemném testu lepšího výsledku.

Ústní část soutěže (Google Meet) měla dvě části – pohovor před tříčlennou porotou na vylosované téma a popis obrázků. Tady se dařilo zejména Katce, která v této části získala maximální počet bodů a zaslouženě tak v okresním kole zvítězila. Terka po ústní části skončila na celkovém šestém místě.

Oběma děvčatům děkujeme za účast v soutěži a reprezentaci naší školy. Katce pak gratulujeme k vítězství a přejeme hodně štěstí v kole krajském, kam postupuje jako jediná z našeho okresu. Krajské kolo se bude konat 21. 4. 2021.

Zpracovala: Mgr. Olga Klimentová