Pro rozšíření a zatraktivnění výuky na naší škole již nějakou dobu spolupracujeme s odborníky z gastronomického segmentu. V minulosti odborníci přicházeli přímo do škol. V době distanční výuky není možné pravidelné setkávání našich žáků s těmito odborníky, proto jsme oslovili specialisty z oboru a společně jsme připravili online vstupy do odborné výuky tak, abychom žákům umožnili se co nejvíce přiblížit reálné gastronomii. Připravené semináře a besedy zvýšily zájem žákům o odbornost a obohatily distanční výuku.

Do výuky přijali pozvání Bc. Adam Navrátil a Bc. Jakub Orel představitelé barmanské školy – Barmani Zlín, kteří prezentovali barmanské umění nejen formou přednášky, ale také praktickými ukázkami míchání nápojů online.

Další významný host je Ambasador čajové gastronomie a vedoucí sekce Czech Teatenders v rámci České barmanské asociace. Žáci se zaujetím sledovali příběh čaje, možnosti párování čajů s pokrmy a přípravu čaje.

Všichni se společně těšíme na další setkání s odborníky z praxe.