KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ

V době 12. až 15. března 2018 se konal v prostorách gastrostudia na ulici Praskova čtyřdenní kurz moderní studené kuchyně pod vedením mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Kurzu se zúčastnilo 11 žáků naší školy z oboru Kuchař a 6 žáků ze Střední hotelové školy z Frenštátu p.R. Byly to dny plné nápadů a kreativity. Moderní studená kuchyně zahrnovala jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu, která byla završena vlastní odbornou prací. Na závěr kurzu byl uspořádán slavnostní raut, na který si každý účastník pozval hosty a předvedl přípravu dekorovaných mís a aranžmá rautového stolu. K ochutnání byly suroviny, které se v běžném provozu nezpracovávají denně jako např. humr, mořské plody, plněná kachna, dekorovaný krocan, paštiky v těstě aj. Všichni účastníci kurzu obdrželi certifikát akreditovaný MŠMT. Velké poděkování patří nejen lektorovi kurzu, ale i oběma partnerským školám.

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Vloženo: 26. března 2018, Mgr. Jiřina Moravcová

další aktuality »