ZÁSADY MODERNÍ PŘÍPRAVY JÍDEL

Dne 24. září 2019 u nás na Terase probíhal ve spolupráci s Unihostem a Moravskoslezským krajem workshop na téma Zásady moderní přípravy jídel – zelenina, ovoce, speciální saláty, kterého se zúčastnily gastronomické školy zřizované krajem.

Své kulinářské umění nám předvedl kuchař David Valíček, který jako jediný Čech měl možnost vařit v celosvětově nejluxusnějším hotelu Burj Al Arab v Dubaji. Inspiraci ve vaření David získal na svých cestách, kdy měl možnost načerpat vůni nejrůznějších kultur a jejich kuchyní. Vařil ve věhlasných hotelech pod kuchaři oceněnými Michelinskou hvězdou na Bermudách, v Moskvě, New Yorku, Londýně nebo v Dubaji. Nyní provozuje svůj FOOD ATELIER v Ostravě.

Za naši školu se workshopu zúčastnily UOV Růžena Kotalová se žákem II. ročníku Ondrou Černým a Ing. Lucie Kavanová se žákyní III. ročníku Nelou Světlíkovou. Tyto workshopy jsou pro žáky velkým přínosem a zkušeností, protože málokdy se mohou takových kurzů zúčastnit a už se těšíme na další, který příště proběhne v Českém Těšíně.

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Vloženo: 1. října 2019, Ing. Kavanová Lucie

další aktuality »