GASTRODEN NA ZAHRADĚ

Poslední den v květnu se sešli milovníci dobrého jídla a pití na zahradě restaurace VESNA. Návštěvníci si mohli zakoupit „Hoteláky“ a těmi pak zaplatit nabízené pochoutky. Ochutnali speciality na grilu, paštiky, tortily, domácí chléb, moderní dezerty a moučníky. Žáci oboru Řezník připravili pro účastníky domácí klobásy, žáci oboru Pekař a Výrobce potravin upekli domácí plněné koláče a přímo před zraky hostů vyráběli lázeňské oplatky. Tuto oslavu gastronomie skvěle doplnila barmanská soutěž žáků oboru Hotelnictví – Kofola cup.

Studenti Slezské univerzity nabízeli moderní míšené nealkoholické nápoje. Zárukou odbornosti byl moderátor Mgr. Alexandr Burda, uznávaný gastronom na Opavsku. Nabídka mražených dobrot byla připravena pro žáky opavských základních škol, kterým se o bohatý program starali žáci oboru Kadeřník a Cestovní ruch. Pivní stánek a Opavský Zlatovar, který byl součástí pivní stezky přilákal degustátory tohoto moku, kteří ocenili možnost propojení pokrmů s nápoji. „Gastronomické soutěžní kvízy, které sestavili jednotlivé firmy byly milým zpestřením, obzvláště, když jsem obdržela milou pozornost“, uvedla jedna výherkyně.

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Vloženo: 13. června 2019, Mgr. Milan Šmíd

další aktuality »