CUKRÁŘSKÁ SOUTĚŽ O PRIESSNITZŮV DORTÍK

Dne 30. ledna 2019 se naše škola zúčastnila cukrářské soutěže „O Priessnitzův dortík“, kterou pořádala Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR, ve spolupráci s Priessnitzovými lázněmi a firmou Ireks enzyma. Soutěž proběhla v krásných prostorách lázní Priessnitz. Soutěžící prokazovali odborné dovednosti ve třech soutěžních disciplínách, které byly náročné na přípravu, dokonalé zvládnutí potřebných dovedností, čas a zručnost.

První disciplínou bylo vyrobit dort na téma „Fantazii se meze nekladou “ – hodnotila se chuť, vůně, vzhled a pracnost zhotoveného výrobku. Náš dort se umístil na 7. místě.

Druhá disciplína – pódiové vystoupení, zdobení jednoho kusu perníku technikou 2D Art o velikosti 20 cm. Perník byl opatřen zaschlou základní vrstvou královské glazury.

Třetí disciplína – ruční vyšlehání 33% Jihočeské smetany, kterou bylo následně potřeba použít na dvakrát tři kusy lívanečků v časovém limitu 30 minut.

Naši školu reprezentovala žákyně III. ročníku Natálie Mazurová pod vedením UOV Simony Fabíkové, která se umístila ve stříbrném pásmu a za to jí patří velké poděkování.

Fotografie Fotografie

Vloženo: 22. února 2019, Fabíková Simona – UOV

další aktuality »