Junior Beer Competition - XXI. ročník AHOL CUP 2019 – BIRELL CUP

  • Pořadatel soutěže: AHOL - Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství, Ostrava-Vítkovice
  • Odborný garant: Česká barmanská asociace
  • Místo konání: Multifunkční aula GONG, Ruská 2993, 703 00 Ostrava-Vítkovice
  • Soutěžní úkoly:
    • 1. Vědomostní test – 15 minut
    • 2. Čepování piva – načepovat a servírovat 2 x 0,3 L piva v časovém limitu 5 minut
    • 3. V případě rovnosti bodů museli soutěžící čepovat a servírovat 2x0,5 L piva
  • Pracovní pomůcky: vlastní příručník, psací potřeby, inventář k servisu.

Dne 27.2. 2019 vyrazila čtyřčlenná skupinka studentů naší školy s učiteli odborných předmětů (Ing. Šmachová, Mgr. Paníčková a Mgr. Vizauer) do ostravského Gongu, kde jsme se zúčastnili soutěží baristů, barmanů a pivních specialistů. V soutěži Birell cup 2019 bylo přihlášeno 11 soutěžících z Moravy a Čech. Naši školu reprezentovali multifunkční Dominik Dostál a Lucie Ambrožová z 2.B (měli účast i v barmanské soutěži) a náš zkušený borec z maturitní 4.C Dominik Šebela. Po seznámení se s komisaři, výčepem, pivem a organizačními pokyny se odebrali studenti k psaní testu z různých oblastí výroby, skladování, čepování a servisu piva.

Někteří ze soutěžících věnovali pozornost teorii více, někteří méně, což šlo v závěrečném zúčtování na první pohled vidět. Nenechali se však rozhodit, což je v reálném životě vždy ku prospěchu a v praktické části vydali ze sebe vše, co se naučili jak v hodinách Stolničení, ve školním kroužku Tuplák a hlavně na odborných praxích, které absolvují ve školních provozovnách. Tímto bych rád poděkoval i našemu partnerovi, restauraci U bílého koníčka, která nás nechala trénovat čepování piva na hladinku. Nakonec vše dobře dopadlo a student Šebela obsadil krásnou bronzovou příčku a Dominik Dostál byl stříbrný.

V soutěži barmanů AHOL CUP 2019 naši školu reprezentovali dva studenti Lucie Ambrožová a Dominik Dostál z třídy 2. B. Pro oba barmany to byla první velká zkušenost, kde mohli poměřit své dovednosti v mezinárodním měřítku. Studenti připravovali Sparkling cocktail, kde hlavním partnerem a sponzorem byla firma Bohemia Sekt.

Barvy baristů hájila Tereza Hudečková ze 4.B.

Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie Fotografie

Vloženo: 3. březen 2019, Mgr. Vizauer a Ing. Šmachová

další aktuality »