Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola Opava
naše motto
Praktická výuka: Mondeléz ČR Biscuit Production s.r.o., provozovna Opava (bývalá Opavia-LU), K Celnici 27, Vávrovice
Stručný popis učebního oboru: Učební obor Výrobce potravin zabezpečuje profesní přípravu pracovníků pro oblast výroby cukrovinek a trvanlivého pečiva. V zaměření pro výrobu trvanlivého pečiva se vyrábějí různé typy sušenek, crackery, perníky, oplatky a speciální druhy pečiva. Součástí výuky je příprava pro obsluhu základních typů strojního zařízení při zpracování surovin, při výrobních procesech a balení výrobků, používání běžných kontrolních přístrojů a ovládání jednoduchých laboratorních kontrol jakosti výrobků.
Uplatnění absolventa učebního oboru: Úspěšným ukončením 3. ročníku a vykonáním závěrečné zkoušky získá absolvent střední odborné vzdělání pro výkon povolání výrobce potravin a dalších kvalifikovaných prací v daném oboru. Uplatní se ve velkých a středně velkých firmách.
Školní vzdělávací plán obor VÝROBCE-POTRAVIN od 1. 9. 2018.
Copyright © 2016 - SŠHS a VOŠ Opava
Template by OS Templates